Kulturfestivalen Vinterspår i stora delar av Lindesbergs kommun bjuder på en hel del musik när olika konst- och hantverksuttryck möts den 2 – 3 mars 2024.

Det blir folkmusik med Olle och Birgitta Moraeus, Kalle Liljeberg och Håkan Wredh i Stripabryggeriet (i föreställningen Tre Orsa och en Vallentuna) , konserter med damkören Akvileja, folkmusikgruppen Durfelan, rock- och bluesorkestern Churchill och sextetten Lindeblecken på Lindesbergs stadshotell, Svartälvens Pijpare och Borduner i Rubinska gården, jazzkvartetten Ponton i Sörlunda, Bärgslaget med folkmusik, brunnsmusik med Frövifors musikkår, 2 herrar med vänner (fiol, gitarr och munspel), sång och gitarr med Hanna Hellström och Kumla spelmän (folkvisor, vals, hambo, schottis, tango) på Frövifors Pappersbruksmuseum.

Plus mängder av konstutställningar i alla hörn av den till ytan stora kommunen; större än hela Öland; men ungefär lika många invånare, 24,000.

Vinterspår är ett kulturevenemang som startades 2008 på initiativ av Lindesbergs konstförening. Sedan dess har Vinterspår utvecklats till Lindesbergs kommuns i särklass största kulturhändelse, med långt över hundra deltagare och tusentals besökare varje år.

Kom inte och säg att det saknas kulturliv utanför storstäderna.

Mer info om ala händelser i Vinterspår 2024 ›

Bilden överst: Stripa gruva i norra delen av Lindesbergs kommun.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.