Genom projektet Ensemble in Residence vill Musik i Syd bidra till frilansande musikers möjligheter att etablera sig och därigenom livnära sig på sin musik.

Detta är tredje gången Musik i Syd välkomnar två nya ensembler som innehar residensskap under 1,5 år, där grupperna får stöd i sin etablering och utveckling.

Duo Ventus och Fred Holmlund Trio

Kammarmusikensemblen Duo Ventus är en nyskapande träblåsensemble som vunnit flera internationella prestigepriser. Duomedlemmarna kommer från varsin sida om Öresund och är kända för sina fängslande föreställningar och tvärvetenskapliga projekt. Duo Ventus består av Louise Anine Mogensen, klarinett och Michaela Hansen, flöjt

Genrebredd utmärker ensemblen Fred Holmlund Trio som mixar den klassiska gitarren med jazzens element och även väver in brasilianska toner, liksom pop. Fred Holmlund Trio består av Fred Holmlund, gitarr, Jacob Gerhardsson, bas och Isidor Abdelkader, slagverk.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.