Det är redan fullbokat till repetioner och workshops för mer än 200 körsångare till den vinterfestival Sensus arrangerar i Östersund den 16–18 februari.

Inbjudna är körer och körsångare som är anslutna till Kyrkosångsförbundet i Jämtland/Härjedalen.

De tre festivaldagarna fylls med workshops i Hornsbergskyrkan, Frösön, med Ecstatic Ensemble och Malena Ernman, körrepetitioner, konsert med Ecstatic i Stora kyrkan, Östersund, samt en festmiddag på lördagen och en högmässa på söndagen.

Det blir en körfestival tillsammans med proffsiga vokalgruppen Ecstatic Ensemble, dvs Jeanette Köhn, sopran, Sofia Niklasson, sopran, Malena Ernman, alt, Leif Aruhn-Solén, tenor, Hans-Peter Nee, baryton, Gustav Nordlander, bas. De har alla ett förflutet i Radiokören, Eric Ericsons kammarkör och/eller S:t Jacobs kammarkör

Från Östersund till Köln

Ecstatic är vokala experter inom vitt skilda musikområden, exempelvis tidig musik, barock, opera, jazz och musikal. Konserten på lördagen den 17 februari har titeln Vocal History Tour, med musik av bl a Guillaume de Machaut, Hildegard av Bingen, Orlando di Lasso, Johann Sebastian Bach och Wolfgang Amadeus Mozart.

Nästa gång kan Ecstatic Ensemble höras i Kulturkirche, Köln, den 26 mars.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.