Även i början av februari inträffar musikaliska festivaler runt om i landet.

Här är en: Glafsfjordens musikfestival, som i år genomförs för nionde gången; en kammarmusikfestival i Arvika i västra Värmland. Detta är en festival som blandar friskt mellan internationella musikartister och det lokala musiklivets förmågor. Och de medverkande pianisterna är oförskämt många och av toppklass – precis som det ska vara när man är i trakterna kring Ingesund Piano Center.

Öppna konserter och skolkonserter

Årets upplaga av vinterfestivalen blir både offentliga konserter och skolkonserter från 7 till och med den 11 februari. Spelplatser är Rackstadmuseet i Arvika, Musikhögskolan Ingesund och Eda kyrka.

Under veckan kommer festivalens musiker dessutom att spela Antonio Vivaldis De fyra årstiderna (Le quattro stagioni) på fyra skolkonserter för flera hundra barn från skolor i Arvika kommun. Ensemblen är Camerata MHI med sin ledare, violinisten Magnus Ericsson.

Ensemblen hinner även med ett gästspel i Oslo den 10 februari, på Norsk folkemuseum, med Vivaldis De fyra årstiderna.

Pianister, pianister …

De artister som medverkar är bland andra sångerskan Christina Herresthal, improvisatören Jean-Baptiste Doulcet, violinsolisterna Juliane Witt, Anna Sonstad och Anissa Gybel, samt konsertpianisterna Nikita Khnykin, Sebastian Iivonen, Astri Aareskjold och övriga pianister från Ingesund Piano Center.

… samt en kontrabas

I en konsert med titeln Sound of Bass i Eda kyrka den 11 februari medverkar Jan Dahlkvist, som bland annat har varit kontrabasist i Sveriges Radios Symfoniorkester under 42 år samt gästbasist i Paris Kammarorkester, och Inger Nordebo Dahlkvist, piano. I konserten medverkar också några unga konsertpianister från Glafsfjorden Winter Piano Academy.

Och dessutom: det är en konsert med fri entré.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.