Ackordeonvirtuosen Minna Weurlander är flitigt igång med sitt konsertinstrument. Hösten 2023 gjorde hon en större turné i Sverige med 16 konserter under rubriken Cinematic Images. Med sig på scenen hade hon stråkkvartetten DESEO i ett program med klassisk filmmusik; kompositioner av bland andra Philip Glass, Leonard Bernstein och Ennio Morricone.

Nu kommer fler konserter på samma tema. Den 7 februari blir det framträdanden på Palladium i Malmö, den 14 februari i Stadshallen, Lund. Den 17 februari gästas Södertälje och den 24 februari är man i Kungsbacka Teater, den 25 februari i Osby. Den 24 mars ges en konsert i Dunkers kulturhus, Helsingborg.

DESEO-kvartettens medlemmar alternerar i konsertuppsättningarna och består av Joakim Zetterqvist, violin, Sanna Kähkönen, violin, Inga Zepperzauer, violin, Lija Easimus, violin, Jessica Strid, viola, Allan Jonasson, viola, Elina Nygren, viola, Viktor Norliden, cello, Ameli Jakobsson, cello, samt Ulrika Gunnarsson, cello.

Notera gärna, att detta är inte musiker som klär sig i svart.

Nytt album

Minna Weurlander och DESEO är dessutom aktuella med nya albumet Directions som innehåller ”Contemporary Tango” av den levande argentinske legenden Saul Cosentino (nu 88 år) samt nya kompositioner av Minna Weurlander.

Gitarr och ackordeon

Som om detta inte vore nog har Minna Weurlander konsertsamarbete med gitarristen David Härenstam. Konserter i Mölle (28/1), i Ravinen, Båstad (4/2), i Academy of Music, Malmö (5/2). Den 15 februari kan duon höras i värmländska Torsby.


Minna Weurlander började spela dragspel vid fyra års ålder. Som 14-åring antogs hon till ungdomsutbildningen vid Sibelius-Akademin i Helsingfors. Hon avslutade sin solistutbildning vid Sibelius Academy of Arts 1997. Hon har deltagit i masterclasses med den legendariske franske ackordeonisten Marcel Azzolla (känd för sina samarbeten med Jacques Brel, Edith Piaf m.fl.) och pianisten Lina Bosatti och kompositören Richard Galliano samt för den världsberömde ryske ackordeonvirtuosen, professor Friedrich Lips.

Foto: Mats Bäcker

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.