Den 3 februari 2024 blir det operapremiär på nyskrivna Stolthet och fördom med musik av Daniel Nelson och libretto på svenska av Sofia Fredén. Scenen är Norrlandsoperan i Umeå och föreställningen gör en musikalisk resa in i Elizabeth Bennets och Mr Darcys romantiska värld.

Norrlandsoperans symfoniorkester, under ledning av dirigenten David Björkman, ger liv åt musiken som sägs ”driva föreställningen framåt i en dansant och psykologisk resa genom individens längtan och det sociala kollektivets regler”.

Tio sångare

Stolthet och fördom (Pride and Prejudice) från 1813 av Jane Austen (1775–1817) hör till litteraturens ikoniska kärlekshistorier.

I rollerna som Lizzy hörs Jessica Elevant och Mr Darcy spelas av David Risberg. Anders Lundström gestaltar Mr Bennet och Susanna Levonen spelar Mrs Bennet. Ingrid Berg sjunger i rollen som Lydia och Amie Foon gestaltar Charlotte. Rollen som Mr Bingley spelas av Clifford Lewis, Mr Wickham av Fabian Düberg, Jane av Amanda Liljefors och Mr Collins av Martin Lissel.

För regin svarar Clara Svärd och scenografi och kostym är signerad Marika Feinsilber. Ljusdesignern Anna Wemmert sätter stämningen på scenen och tillsammans med de tio sångsolisterna kommer de att skapa en föreställning fylld av intriger och äkta känslor.

Det blir tio föreställningar mellan den 3 februari och 2 mars 2024.

Bilden överst: fr vänster David Risberg, Ingrid Berg, Susanna Levonen, Jessica Elevant. Elin Berge, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.