Det svenska skivbolaget BIS Records AB (tidigare Grammofon AB BIS) meddelar på sin webbplats att de blivit köpta av Apple. BIS grundades 1973 av Robert von Bahr. Köpeskillingen är okänd.

– Lika stolt som jag är över denna milstolpe är jag ännu mer stolt över att hela personalen på BIS, inklusive mig, har behållits. Vi ser alla fram emot en framtid, fylld av ny musik och artister i gyllene ljud från denna ökade kraft i klassisk musik, skriver BIS Records grundare Robert von Bahr.

I samma veva passar han också på att hylla Apple för deras ambitioner med ljudkvalitet och spatialt ljud.

Musik till en global publik

– Vi funderade länge på hur vi skulle behålla och bygga vidare på vår prestigefyllda historia och letade efter en partner som kunde främja vårt uppdrag, samt att få till en global plattform för att föra ut klassisk musik till en ny publik över hela världen. Apple, med sin egen historia av innovation och kärlek till musik, är den perfekta platsen för att inleda nästa klassiska era. De har visat ett verkligt engagemang för att bygga en framtid där klassisk musik och teknik fungerar i harmoni. Det är min vision och min uppriktiga dröm att vi alla är en del av denna framtid, fortsätter Robert von Bahr.

I slutet av mars 2023 släppte Apple musiktjänsten Apple Music Classical som är helt ägnad åt s k klassisk musik. I och med köpet kommer nu BIS att bli en del av Apple Music Classical och den Apple-ägda musikplattformen Platoon

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.