Även i Västerås finns möjligheten att med sitt lånekort på biblioteket få tillgång till abonnemangskonserter till de konserter som Västerås Sinfonietta framför.

Säsongen startar den 14 september med chefsdirigenten Simon Crawford-Phillips och Sverigepremiär för finske kompositören Sauli Zinojevs Dubbelkonsert för viola, piano och orkester med Hugo Ticciati, violin, och chefsdirigenten vid pianot, som solister.

Direktören för Västmanlandsmusiken, Jan-Erik Sahlberg, kommenterar:

– En verkligt bra idé och möjlighet! Vi har precis släppt 24 abonnemang till Västerås Sinfoniettas serier i Västerås konserthus som går att låna på biblioteken i Västerås, på ett liknande sätt som i Sundsvall. Möjlighet att nå fler och tillgängliggöra den för alla så viktiga kulturen!

Jan-Erik Sahlberg är direktör vid Västmanlandsmusiken sedan mars 2022; tidigare var han administrativ chef vid Västmanlandsmusiken. Han har flera års erfarenhet som chef i politiskt styrda organisationer, t.ex. skolchef i Järfälla, förvaltningschef vid Operahögskolan och prefekt vid Musikhögskolan i Örebro.


Foto: Lasse Fredriksson


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.