De trista turerna kring Sveriges äldsta konserthus vid Nybrokajen i Stockholm har de sista dagarna i augusti tagit en oväntad vändning. Kanske dimmorna lättnar. För en tid.

Blåsarsymfonikerna har i sommar flyttat ut och intagit nya lokaler för repetition och administration i Dieselverkstaden, Sickla, på gränsen mellan Stockholm och Nacka.

Men evenemangsverksamheten Musikaliska Kvarteret har träffat en uppgörelse med fastighetsägaren Statens Fastighetsverk. Det innebär att verksamheten i det anrika huset kan fortsätta ännu en tid. Det betyder också bland annat att Blåsarsymfonikerna framöver kommer att kunna ge konserter i sitt gamla hus. (Orkestern startar dock sin serie höstkonserter i Kungasalen, Kungl Musikaliska högskolan, den 17 september.)

Evenemang i alla lokaler

Det kommer även att bli mer musik på Stora Scen, Clarasalen och serveringsställen och barer kommer fortsätta. Även Stallet – Världens Musik och jazzscenen Blinda Tigern ges nu möjlighet att fortsätta med sina verksamheter i kvarteret mitt i Stockholm.

– Vi hoppas kunna stanna och utvecklas under lång tid framöver. Vi välkomnar ljusningen det innebär att Musikaliska Kvarteret blir kvar och ser fram emot en höst, vinter och vår fylld av kultur på Nybrokajen 11, meddelar Andil Dahl på Facebook.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.