För fyra år sedan startade festivalledarna Stefan Klaverdal och David Härenstam något som fick heta In Between Music Festival med Hjärnarp som huvudort (Ängelholms kommun). Det är en festival för musik mellan genrerna.

Stefan Klaverdal är kompositör och kyrkomusiker i Hjärnarp-Tåstarps församling, David Härenstam är gitarrist som bl a grundat Stockholm Chamber Music.

Dans – orgel

Till årets In Between-festival som pågår 11–16 juli har de knutit en rad musiker och ensembler i en ytterst varierad blandning. Det börjar den 11 juli i Hjärnarps kyrka med föreställningen Naturen är nära med Waileth & Bardon (Elin Waileth och Emelie Bardon), en malmöbaserad dansduo som till Klaverdals orgel/piano/elektronik och Härenstams gitarr skapar meditativa rörelser inspirerade av Bjärenaturens skog och vatten.

I samarbete med Skånes orgelveckor › ger konsertorganisten Gunnar Idenstam ”meditativa improvisationer för en orolig tid” i konserten Peaceful Organ. Musik av bland annat Jean-Baptiste Lully, J.S. Bach och svensk folkmusik från notsamlingar från 1700-talet. Hjärnarps kyrka den 12 juli.

Omsluten av kärlek heter konserten den 13 juli i ett program med Annasara Lundgren (piano och sång) och hennes ensemble med Stina Jansson, violin, Gerda Holmqvist, cello. Gästartister är Minna Weurlander, ackordeon, samt de båda festivalledarna.

Den 14 juli görs programmet Midnattssånger med Minna Weurlander, ackordeon, David Härenstam, gitarr, och Stefan Klaverdal, ljudkonst.

Jiddish – akrobatikopera

I Ravinen kulturhus utanför Båstad den 15 juli blir det musik med rötterna i jiddischkulturen – Vi kommer alltid att leva!. Louisa Lyne (sång) och di Yiddishe Kapelye rör sig mellan klezmer, modern pop och världsmusik. I konserten medverkar Edin Bahtijaragic, dragspel och cajon, Irina Binder, fiol, Anna Thorstensson, cello, Marcus Gunnarsson, gitarr, Anders Thorén, piano, Johnny Åman, kontrabas, Stefan Klaverdal, ljudkonst.

Falling.

Avslutningskonserten den 16 juli blir också i Ravinen kulturhus: med en nyskriven akrobatikopera som tidigare getts i Stockholm, Falling – falling apart, falling in love, med musik av Stefan Klaverdal och libretto av Lisa Hansson. Här med sångarna Agnes Wästfelt och Lisa Hansson samt musikerna David Härenstam, gitarr, och Iryna Serotyuk, ackordeon.

Mer om festivalprogrammet

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.