Högalidskyrkan på Södermalm i Stockholm invigdes den 10 juni 1923 och är en av den nationalromantiska tidens viktigare byggnadsverk i Sverige efter ritningar av arkitekten Ivar Tengbom, som har inspirerats av medeltida kyrkoarkitektur.

Tiden har satt sina spår och sedan våren 2021 har kyrkan varit stängd för en stor renovering. 100 år efter invigningen är det den 10 juni 2023 dags för stor återinvigning. Mängder av mässor och aktiviteter, med bland annat uruppförande av ett beställningsverk – Högalidsmässan

Tonsättaren Matthew Peterson, f. 1984

Musiken är komponerad av Matthew Peterson, texterna är skrivna av Gunilla Lindén (församlingens kyrkoherde). Högalidsmässan är ett oratorium för blandad kör, stråkar, slagverk och orgel (durata 45 min).

Medverkande vid uruppförandet är Högalids oratoriekör, Kammarkören Högalid, Högalids kammarorkester, Nils Larsson, orgel, med Benedikt Melichar som dirigent. 

Bilden överst: Högalidskyrkan är uppförd av mörkrött tegel och består av ett långhus med smalare rakslutet kor, som omges av två åttkantiga, 84 meter höga torn.
Catharina Fredrikson, fotoLÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.