I maj 2021 meddelade Malmö Symfoniorkester stolt att man utnämnt dirigenten Andreas Hanson till programchef vid orkestern från säsongen 2021/22.

Nu meddelas att Hanson vill vara ärlig mot sig själv och återvända till sitt arbete som frilansande dirigent.

– Min tid som programchef har varit både lärorik och intensiv. Men jag upplever att arbetet sker för långt bort från det egentliga musicerandet och att den administrativa delen av arbetet överväger den konstnärliga delen.

– För mig personligen betyder det att jag måste vara ärlig mot mig själv och gå tillbaka till att ”bara” vara den dirigent jag egentligen är. Jag har många fina vänner och enastående kollegor i Malmö SymfoniOrkester och på Malmö Live Konserthus som jag hoppas få arbeta med i framtiden, men i andra former och sammanhang.

Hanson avslutar sin tjänst som programchef för MSO den sista augusti.

Andreas Hanson har tidigare arbetat som musikdirektör Arméns musikkår i Stockholm. Han är en flitig gästdirigent vid flera ledande skandinaviska orkestrar, konserthus och operascener som till exempel Kungliga Filharmonikerna, Sveriges Radios Symfoniorkester och operahusen i Stockholm och Köpenhamn. 

Hanson slutar som programchef den 31 augusti och kommer att finnas kvar som konsult för MSO tills att en ny programchef anställts. Rekryteringen av ny programchef startar omgående.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.