Att ständigt spela under nya dirigenter kan för en orkester vara utvecklande, i de allra lyckligaste stunderna. Det kan dock vara svårt att hitta det egna soundet och nå fram till den egna orkesterprofilen.

Just nu söker man ny länsmusikchef för Musik i Dalarna, där Dalasinfoniettan ingår. Det finns en del saker att skruva på, där i Falun.

Dalasinfoniettan testas den här säsongen regelbundet med nya dirigenter. Närmast på tur står Claire Levacher, Frankrike (som gästat orkestern några gånger tidigare). I Sverige har hon även gästat GöteborgsOperan.

Pers Anna Larsson

Vid konserter i Aveny Folkets hus, Ludvika, den 24 mars och i Kristine kyrka, Falun, den 25 mars dirigerar hon Overtyr ur Iphigénie en Aulide av Christoph Willibald Gluck, Sånger om bländvit kärlek (dikter av Karin Boye) med musik av Benjamin Staern – där Dalarnas stora alt, Pers Anna Larsson, sjunger, samt Spectre de la rose ur Nuits d’Ete av Hector Berlioz och Symphony nr 1 i D-dur av Luigi Cherubini.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.