Det blir julsånger från Sápmi, Norge, Irland, Danmark, Sverige och Tyskland: In dulci jubilo – Mon sakka illudan!

Woodpeckers Recorder Quartet. Fr v: Kate Hearne (IRL), Pernille Petersen (DK), Katarina Widell (SE) och Caroline Eidsten Dahl (NO)

I ett speciellt program med julvisor och kompositioner från såväl sápmis mångspråkiga mylla som från Europas alla hörn, ger sig blockflöjtskvartetten Woodpeckers (hackspettar, på svenska) ut på julturné i Norrbotten. Kvartetten består av Kate Hearne, Pernille Petersen, Caroline Eidsten Dahl och Katarina Widell.

Woodpeckers blockflöjtskvartett har numer sitt säte i Kiruna. Medlemmarna i kvartetten har vuxit upp i sinsemellan olikartade kulturella miljöer.

Tillsammans med musikern och sångaren Mirja Palo (som nyss mottagit priset Rubus Arcticus) har den virtuosa ensemblen skapat ett program som korsar många kulturella och musikaliska stigar. Vid sidan om de offentliga konserterna besöker ensemblen och Mirja Palo sameskolorna i Kiruna, Jokkmokk och Gällivare med ett specialprogram. 

Mirja Palo är en frilansmusiker, låtskrivare och kompositör som arbetar från Jokkmokk.

Temat för musikernas program är att arrangera gammal musik med kopplingar till jultraditioner som är kopplade till ensemblens ursprung: Irland, Sverige, Norge, Danmark och Sápmi, och att framföra dessa nya arrangemang i konserterna.

Här blir det konserter

4 december 2022 kl. 14:00: European Festival of the Night, Medborgarhuset, Korpilombolo
6 december 2022 kl. 18:00: Arjeplogs kyrka
7 december 2022 kl. 18:00: Arvidsjaurs kyrka
11 december 2022 kl. 16:00: Kiruna kyrka


Norrbotten: det är en ansenlig del av Sverige; 25 % av landets yta.
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.