En musikhögskola i Sverige söker sin administrativa direktör. För att ens trycka på knappen Ansök bör man ha en del i sitt CV att komma med.

Kvalifikationer

– Vi söker dig som har relevant akademisk examen, gärna inom juridik eller ekonomi. Det är meriterande om du har examen på forskarnivå. Du har gedigen erfarenhet av förvaltningsfrågor inom högre utbildning och är väl insatt i relevanta lagrum, regelverk och styrsystem. Sannolikt har du erfarenhet av att som chef leda en stödfunktion/administration inom ett lärosäte alternativt har du relevant erfarenhet av arbete som chef inom annan statlig förvaltning eller myndighet.

– Du har flerårig erfarenhet av att som chef ansvara för personal, ekonomi och arbetsmiljö.

– Du ska framgångsrikt ha arbetat med utveckling av verksamhet, organisation och människor utifrån en strategisk målbild. Erfarenhet av att vara chef över chefer är meriterande liksom erfarenhet av fastighets- och säkerhetsfrågor. Att du har insikt i ett lärosätes struktur och den kollegiala styrningen är en framgångsfaktor.

– Det är meriterande om du har erfarenhet från musiklivet.

– Mycket god skriftlig och muntlig förmåga i svenska och engelska är ett krav och vi tror och hoppas att du har ett starkt engagemang och intresse för musiken och dess plats i samhället.

Personliga egenskaper som behövs

– Som ledare drivs du av att förenkla och förbättra.

– Du leder med tillit och har god förmåga att skapa uppslutning kring en målbild. Att du är kommunikativ, pedagogisk och lyhörd, kan ta beslut och har integritet tror vi kännetecknar dig. Vi är en liten högskola och du behöver ha en god förmåga och trivas med att arbeta både strategiskt och operativt.

– Du är bra på att samarbeta och behöver ha en god förmåga att kunna växla mellan olika perspektiv. Nyfikenhet och omvärldsorientering skapar goda förutsättningar för framgång i rollen.

– Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Arbetsplatsen

Musikhögskolan finns på adressen Valhallavägen 105 i Stockholm.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.