Elin Norquist är vd för Cirkus Cirkör sedan maj 2020. Tidigare har hon varit bland annat avdelningschef på Musikverket, ansvarig för internationell samordning på Kulturrådet och verksamhetschef på Turteatern.

Nu blir hon vd för Blåsarsymfonikerna i Stockholm med start den 1 oktober 2022.

Längtar till hösten

– Jag ser väldigt mycket fram emot att utveckla och positionera Blåsarsymfonikerna, stärka blåsarmusiken nationellt och vara med att etablera Musikaliska Kvarteret som en självklar plats för att möta människor och musik i Stockholm. Jag längtar efter att i höst få ta vid och utveckla arbetet vidare tillsammans med alla inblandade, säger Elin Norquist i ett pressmedeelnde.

Blåsarsymfonikernas styrelseordförande, Ingela Lindh, är glad för denna rekrytering:

– Elin har bred erfarenhet av ledarskap inom både scenkonsten och den offentliga sektorn. Blåsmusiken har verkligen medvind nu. Intresset för att värna och utveckla denna konstform är större än på många år och insikten finns att vi behöver säkra återväxten av blåsmusiker. Blåsarsymfonikerna har en självklar roll att spela i allt detta.

– Med Elin Norquist får vi nu möjlighet att ta ytterligare steg framåt på Blåsarsymfonikernas fantastiska resa. Vår avgående vd Noomi Hedlund har lagt en verkligt god grund för detta arbete.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.