Ubbhult? Ett litet samhälle cirka fyra mil öster om Göteborg, tre mil söder om Borås.

Här kör man Ubbhult barockfestival sedan 2017. Under några majdagar blir det en festivalhelg med barockmusik från 1600- och 1700-talen. I år den 21–22 maj.

Det är flera mindre och något större ensembler som medverkar med egna program. De förenas i en stor orkester omkring Karlsson Barock från Göteborg med cembalisten Göran Karlsson som konstnärlig ledare (bilden ovan).

Duo SolRoos är en duo bestående av Dohyo Sol, barockluta och Emelie Roos, flöjt. De framträder här som duo men har också grundat en större barockensemble, Höör Barock, och en festival för barockmusik i Höör.

Helena Ek, sopran

Trio KnUbSa (Kyoko Nakasawa och Ulf Bjurenhed oboe, Sven Aarflot, fagott) spelar vanligtvis i Drottningholms barockensemble men framträder ofta som en egen trio. I Ubbhult deltar trion med en egen konsert och tillsammans med Karlsson Barock.

Årets sångbarocksolist är den mångsidiga sopranen Helena Ek som nått stora framgångar, bland annat med sina tolkningar av barockmusik.

Ungdomsbarockorkester

Kompani 415! är Västra Götalandsregionens ungdomsbarockorkester som leds av Karlsson Barock, där unga musiker får komma i kontakt med och framföra barockmusik. De framträder i Ubbhults kapell tillsammans med den lokala vokalensemblen Barockappella.

P2-profilen och barockmusikkännaren Vassilis Bolonassos kommenterar och förklarar vad som händer. Han håller även ett föredrag, Om Änglar i Musiken.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.