Anna-Karin Klockar

Stockholms stift har beställt något som man kallar för Livsviktig körmusik för klimatet, ett verk med klimatet och skapelsen i fokus. Det ska komponeras för barn- och vuxenkör samt instrument (piano/orgel, flöjt, stråkar).

Beställningen har gått till den numera falubaserade tonsättaren Anna-Karin Klockar och texten kommer att skrivas av Sven Hillert, präst i Gävle Maria församling.

Uruppförandet sker i samband med Season of Creation (skapelsetid, på svenska) i september 2022.


Skapelsetid är ett initiativ där kyrkor och samfund över hela världen visar hur viktigt det är att i gudstjänsten lyfta frågor som rör förhållandet till skapelsen. Skapelsetid inleds årligen den 1 september och pågår till den 4 oktober.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.