Det är fem års skillnad mellan dem. Båda är födda i Danderyd: trombonisten, dirigenten och tonsättaren Christian Lindberg (född 1958) och pianisten, tonsättaren Roland Pöntinen (född 1963). De har gjort olika musikaliska äventyr tillsammans sedan början av 1980-talet.

Var för sig har de gjort hundratals och åter hundratals konserter och olika framföranden samt mängder av skivinspelningar; Lindberg ett drygt 40-tal, Pöntinen sex stycken.

Nu firar de 40 år av musikaliskt samarbete med en eftermiddagskonsert i Stockholms konserthus söndagen den 28 november. Med ett program av diverse arrangemang av kända, klassiska pärlor. Dessutom ett par exempel på egna kompositioner. 

Christian Lindbergs karriär får sägas vara exceptionell. Han har blivit en nyckelperson i att etablera trombonen som soloinstrument på världens scener – och inte minst bidragit till att förnya repertoaren med en rad verk som komponerats för honom.

Roland Pöntinen får räknas till Sveriges främsta pianister. En som med insiktsfull musikalitet borrar sig in i musikens själva väsen. Han rör sig erfaret i en repertoar som sträcker sig från några stora klassiker till helt nyskrivna verk.

Programmet

Gioachino Rossini: Uvertyr till Wilhelm Tell, arr Christian Lindberg/Roland Pöntinen

Roland PöntinenL’Heure Bleue

Georges Bizet: Svit ur Carmen, arr Christian Lindberg/Roland Pöntinen

Christian Lindberg: Black Hawk Eagle

Pjotr Tjajkovskij: Svit ur Nötknäpparen, arr Christian Lindberg/Roland Pöntinen


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.