Det blev dubbelgala i år. Musikförläggarnas priser för 2020 och 2021 delades ikväll ut på Grand Hôtel i Stockholm.

Som vanligt i dessa sammanhang handlar det mest om musik inom populärmusiken; Årets textflrfattare, Årets kompositör (obs! ej inom konstmusiken), Årets internationella framgång, Årets genombrott, Årets låt, Årets stipendiat, Årets hederspristagare, Årets mest spelade låt 2020 (utdelad av Stim).

Djuro Zivkovic
Anders Nilsson

Men två konstmusikkompositörer fick priser (för 2020):

Djuro Zivkovic för sitt verk Citadel of love [Manus] i kategorin Liten ensemble/kammarmusik och Anders Nilsson för sin Cellokonsert [Manus] i kategorin Stor ensemble/opera.

Musikförläggarna är musikförlagens branschorganisation. Som förlagens enade röst driver Musikförläggarna viktiga branschfrågor gentemot beslutsfattare, myndigheter, övrig musikbransch, media och allmänhet. Att skapa förståelse för musikens värde och för upphovsrättens funktion och betydelse är en av Musikförläggarnas huvuduppgifter

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.