Musikfestivalen utan genrer öppnar för andra året på landsbygden utanför Ängelholm, 30 juli – 1 augusti.
Med hjälp av Musikverket, Region Skåne och Ängelholms kommun välkomnar In Between Music Festival publiken till fem annorlunda konserter på tre dagar.

Publiken får möta inte mindre än tolv artister som alla både spelar själva och gästspelar på varandras konserter. Detta och mycket mer bjuder de konstnärliga ledarna Stefan Klaverdal, kompositör bosatt i Hjärnarp, och David Härenstam, klassisk gitarrist.

De medverkar

The Six Tones ,Gothenburg Combo, Lina Nyberg, David Stackenäs, Weberkvartetten, Minna Weurlander, Marianne T Clement, Lydia Holmlund, David Härenstam, Stefan Klaverdal.

Vad är genrelös musik? 

Genrer är något som de båda konstnärliga ledarna ser som något positivt, eftersom det hjälper till att förstå vad det är för något man kan få lyssna till, Men det finns också mycket musik som skapas i gränslanden mellan genrer, och därför kan sägas sakna en spelplats.

Mycket musik som görs i gränslandet är också helt fantastisk och festivalen vill gärna att den ska nå ut bättre.

Många av de som medverkar i år är klassiska eller jazzmusiker men verkar ibland eller ofta  i gränslandet mellan sin egen och andras genrer. I år har vi dessutom fokus på Astor Piazzolla, som kanske kan sägas vara en av de stora gränslandsmusikerna, där han satte samman tango och klassisk musik. 

Mer info om festivalprogrammetBilden: Minna Weurlander framför Piazzolla. Foto: Mats Bäcker


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.