Levande konserter i musikens hus (Nygatan 6) i Växjö är det senaste draget för att bjuda på musik utan att en dator- eller mobilskärm ska vara i vägen.

– Med begränsningen åtta i publiken kan vi inte nå de stora massorna. Därför blir det istället nio akter med tre korta spelningar vardera. Man kan nästan kalla det en mikrofestival, berättar Ragnar Lööf, som koordinerar konserterna.

Det startar den 13 maj och avslutas den 16 maj. Totalt 27 konserter.

Växjöorkestern Musica Vitae har tidigare erbjudit liknande konserter och då har det varit lapp på luckan varje gång.

– Vi längtar efter en riktig konsert. För inget kan slå känslan av levande musik, det intima mötet mellan musiker och publik.

Därför presenterar Musik i Syd och Föreningen Valshuset denna serie mikronserter på Nygatan 6. Nu med folk- och världsmusiktema.

Medverkande ensembler

Harpor i samspelriksspelmännen Erik Ask-Upmark & Anna Rynefors

En samspelt duo med avstamp i traditionella instrument och traditionella toner. Under namnet Dråm tolkar de folkmusik med humor och och en helt egen ingång.

Harmoniskt och dynamiskt i ett dansvänligt tempo – Trio Wolski

Nordiskt, svenskt och eget i en mix med stadig grund i folkmusiken. Med genomarbetade arrangemang och fria improvisationer vill orkestern skapa harmoni och dynamik – och locka till dans. Klassisk folkmusik – men i tolkningar som ger det ett alldeles eget, säreget, uttryck. (Trio Wolski är också Musik i Syds Ensemble in Residence.)

Modernt och nykomponerat med tradition – Villads & Henriette

Danska folkmusiker kända från kvintetten Tailcoat, som spelar nykomponerad folkmusik. Här uppträder de som en duo: Villads Hoffman, baserad i Köpenhamn och Göteborg, med cittern som huvudinstrument, och Henriette Ambæk Flach på fiol.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.