Blåsmusikens dag är tänkt för alla som spelar blåsmusik; barn, unga, amatörer och professionella i alla genrer och ensembleformer inom blåsmusiken.

Blåsmusikens dag har upprättats på nationell nivå för att synliggöra, ena, och utveckla ett rikare blåsmusikliv.

Under blåsmusikens dag samlas blåsmusiker i hela Sverige och visar vilken viktig roll blåsmusiken fyller för Sveriges nutida och framtida musikliv.

Lördagen den 22 maj är det dags för den tredje årgången av Blåsmusikens dag.

Nils Landgren, trombonist

– En alldeles speciell dag som varje år sätter fokus på en folkrörelse i skymundan. Att spela ett blåsinstrument är nog det roligaste som finns och det vill jag förmedla. Känslan när vi kan musicera tillsammans och kommunicera utan ord, vare sig vi är nybörjare och kan en ton eller om vi har spelat länge som jag. En känsla av tillhörighet, förtroende och vilja att bli bättre både som musiker och människor. Tillsammans kan vi förändra världen, säger trombonisten Nils Landgren.

Årets upplaga är digital och den 22 maj kan alla fritt ta del av blåsmusik i alla former från hela Sverige i den digitala världen. 

Blåsmusiksamtal

Lördag den 22 maj kl 12.00 kan man också ta del av ett samtal om behovet av nationell samordning av blåsmusiken med Christer Nylander, ordförande i kulturutskottet, Gunilla Svantorp, ordförande i Utbildningsutskottet, och Sofia Westergren, ledamot i Finansutskottet deltar. Moderator är Helena Wessman, rektor på KMH.
Samtalet publiceras på den här länken › 

Här finns mer info för de blåsensembler som vill delta


Nätverket för professionell blåsmusik i Sverige består av Försvarsmaktens musikkårer genom Arméns Musikkår, Marinens Musikkår och Livgardets Dragonmusikkår, Blåsarsymfonikerna, Bohusläns Big Band, GotlandsMusiken, Göteborg Wind Orchestra, Kungl. Musikaliska Akademien, Norrbotten Big Band och Östgötamusiken.

Foto: Musikaliska

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.