Efter myndigheternas beslut om ett publiktak på åtta personer får de flesta/alla publika evenemang lov att ställas in.

Men musiken kan fortfarande framföras och upplevas. Som exempelvis i Helsingborg, dit cellisten Jakob Koranyi engagerats för att livesända några av Johann Sebastian Bachs cellosviter. Innerlig musik som verkligen stämmer till reflektion.

Jakob Koranyi kommer att spela Cellosvit nr 1, Sarabande ur Cellosvit nr 5 samt Cellosvit nr 6.

Konserten sänds torsdagen den 26 november 2020 kl 19.00 och kan ses här
(även i efterhand).

Jakob Koranyi (född 1983) är en av Sveriges mest omtalade och efterfrågade solomusiker, och den musiker som väckte frågan om resande och miljöfrågor i orkestrarnas del av kultur- och musiklivet. Han är bland annat också, tillsammans med pianisten Peter Friis Johansson, konstnärligt ansvarig för Järna Festival Academy.

Foto: Anna-Lena Ahlström


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.