Bara 450 personer hann se Folkoperans föreställning av Richard Wagners Tristan och Isolde som hade premiär 14/15 oktober 2020. Efter tio föreställningar stängdes allt ner.

Nu ges fler chansen eftersom det under tre dagar kommer att sändas digitalt, 27– 29 november. För att finansierainspelningen tar Folkoperan ut en streamingavgift på 100 kr/biljett. Biljetten kan köpas senast den 26 november (www.folkoperan.se).
Du kan se föreställningen så många gånger du vill under helgen, ffrån fredagen den 27 november kl 14 t o m söndagen den 29 november kl 23.

Dirigenten stolt

– Detta är den produktion som jag är allra stoltast i mitt musikaliska liv hittills över att ha medverkat till – både som kreatör av projektet, tillsammans med hela teamet på Folkoperan, och som dirigent, kommenterar dirigenten Marit Strindlund på Facebook.

– Om du ser och lyssnar till streamingen kommer du att höra fantastiska musiker i ett förtrollande orkesterarrangemang av Annelies Van Parys (orkestern består endast av 25 musiker men klingar mångfalt större), lysande sångare med Julia Sporsén och Jesper Säll i huvudrollerna, och berörande regi av Linus Tunström, fortsätter Marit Strindlund.

”Tristan och Isolde i denna tappning är spektakulär, tankeväckande och ibland irriterande. Men mest stimulerande och berusande”, tyckte SVT Kulturnyheterna.

Medverkande på inspelningen

Tristan: Jesper Säll
Isolde: Julia Sporsén
Konstnären – Kung Marke: Johan Schinkler
Brangäne: Elisabeth Leyser
Kurwenal: Joa Helgesson
Skuggan – Sjömannen, Melot, herden: Tor Lind
Assistenten: Tana Maneva

Foto: Sören Vilks, visar Elisabeth Leyser som Brangäne.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.