Det är Kulturrådet som nu fördelar 881 miljoner kronor ur regeringens nya krisstöd till kulturen. Stödet är uppdelat i två bidrag; det första omfattar inställda och uppskjutna kulturevenemang i Sverige till följd av covid-19 och öppnade den 15 oktober.

Ett helt nytt stöd som ska gå till särskilda behov i kulturlivet öppnar den 22 oktober. Inom det nya bidraget kommer Kulturrådet även att kunna ge stöd till aktörer som drabbats av inställd internationell verksamhet.

Enklare att söka

Stödet för inställda/uppskjutna evenemang i Sverige med anledning av covid-19 som riktat sig till allmänheten avser perioden 1 juni – 30 september 2020.

Riktlinjerna är liknande som för tidigare krisstöd. men både blanketter och riktlinjer är nu uppdaterade, så att det ska vara enklare och tydligare vem som kan söka stöd och för vad.

Maxstöd 10 milj kr

Det går att få stöd för högst 75 procent av intäktsbortfall eller merkostnader upp till en miljon kronor och högst 50 procent över en miljon kronor. En arrangör eller aktör kan som mest få 10 miljoner kronor. Det går inte att söka stöd för utebliven vinst.

Ansökningsperioderna är liksom i våras relativt korta, meddelar Kulturrådet. Detta för att man ska hinna betala ut stöden före årsskiftet. För att avlasta Kulturrådets tekniska system finns det olika sista ansökningsdagar beroende på vilken typ av verksamhet du söker stöd för.

Mer detaljer om de olika stödpaketen finns på Kulturrådets webbplats
LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.