Efter mer än sju månaders total nedstängning öppnar nu GöteborgsOperan för nya föreställningar, men med ytterst reducerad publik i salongen.

Maxgränsen är 50 personer i publiken, i en salong som rymmer 1,276 personer.

Den 20 oktober har GöteborgsOperans ägare VGR ändrat sitt beslut i enlighet med regeringens. Det innebär att GöteborgsOperan från och med den 1 november får spela för max 50 personer i salongen. När 50-personersgränsen justeras uppåt kommer man att kunna släppa fler biljetter,

– Vi är naturligtvis väldigt glada över vår ägares beslut och den öppna och förtroendefulla dialog vi under lång tid haft med VGR. Det betyder oerhört mycket att få öppna dörrarna och möta en liten publik efter sju månader, naturligtvis med publikens säkerhet i absolut främsta fokus. Att hantera säkerheten för publik i våra stora lokaler är vi väl förberedda på, säger Christina Björklund, vd på GöteborgsOperan.

– Det enda som smärtar i glädjebeskedet att vi får öppna är att vi behöver göra en del av vår trognaste publik besviken – eftersom vi inte kommer att kunna ta in alla de som köpte sina biljetter tidigt. Vi arbetar på att lösa fördelningen av dessa biljetter på bästa möjliga sätt, efter principen den som bokat först får plats, och vi ber ödmjukt om förståelse för att det är en svår knut att lösa, säger Christina Björklund.

Tre premiärer, två nypremiärer 

Under november månad planeras för hela tre premiärer och två nypremiärer. Först ut är världspremiären av dansdubbeln Out of time, följd av musikalen Cabaret och operorna Tosca och Siegfried på Stora scenen. Dessutom en nypremiär av dansverket Ministeriet för olösta känslor på Lilla scenen.

Planerade premiärdatum i november: 

Out of time: världspremiär 1 november.
Mer info › 

Ministeriet för olösta känslor: nypremiär 4 november
Mer info

Cabaret: premiär 7 november.
Mer info

Tosca: nypremiär 8 november.
Mer info

Siegfried: premiär 29 november.
Mer info

Foto: Mats Bäcker

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.