En av världens främsta symfoniorkestrar börjar lördagen den 18 april med fria, livestreamade konserter. Musikerna i Berliner Philharmoniker har beslutat att varje vecka ge konserter som är tillgängliga för alla via orkesterns Digital Concert Hall. Kostar normalt $14.90 per månad.

Konserterna från Philharmonie Berlin kommer att ges varje lördag kl 19. Du når dem härifrån
Det enda som krävs är en enkel registrering/ inloggning.

Franskt

Första konserten har titeln ”Vive la France”. Orkestermusikerna Emmanuel Pahud, flöjt, Amihai Grosz, viola och Marie-Pierre Langlamet, harpa, kommer att spela verk av Jean-Philippe Rameau, Roger Ebert, Jacques Ibert och Claude Debussy.

Kvällens huvudverk är en inspelning 2009 av Claude Debussy’s La Mer under ledning av Claudio Abbado.

Amerikanskt

Den 25 april kommer Noah Bendix-Bagley, förste konsertmästare i Berliner Philharmoniker, att presentera ett program med titeln ”An American in Berlin”. Det blir kammarmusik för violin och piano av George Gershwin, Amy Beach och John Corigliano.

Dessutom orkesterverk av andra amerikanska kompositörer: t ex Leonard Bernsteins West Side Story, samt musik av Charles Ives och John Adams – även musik från tecknade filmer kommer att finnas med.

Digital Concert Hall


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.