Med corona-pandemiens härjningar över världen är även tusentals säsongsprogram och konsertplaneringar ställda på ända. Allt är omkullkastat. Det drabbar gammal musik lika mycket som ny musik.

Från svensk horisont kommer det ena cancellerandet efter det andra. Flera svenska urpremiärer får flyttas fram. Rejält.

Silent Earth på Östersjöfestivalen?

Karin Rehnqvists verk för symfoniorkester och kör, Silent Earth (med texter av Kerstin Perski), fick sin världspremiär inställd i Concertgebouw, Amsterdam. Nytt planerat datum för framförandet är nu satt till den 29 januari 2022 (!) med The Netherlands Radio Philharmonic Orchestra och Netherlands Radio Choir, med dirigenten Dima Slobodeniouk.

Silent Earth är även programsatt i Östersjöfestivalen i augusti 2020. Det som skulle bli Sverigepremiär, kan bli världspremiär. Men det återstår att se …

Zebran på Vadstena-Akademien

Urpremiären på Vadstena-Akademien av den nyskrivna operan Zebran av tonsättaren Tebogo Monnakgotla och libretto av Kerstin Perski flyttas fram till sommaren 2021.

– Var förstås väntat, men känns mycket tomt och ledsamt att operan Zebran skjuts upp. Ser fram emot nästa sommar och den tid när livet kan börja igen!, kommenterar Tebogo Monnakgotla på Facebook.

Operan Strandad strandad

Det långdragna projektet med Karin Rehnqvists helaftonsopera Strandad för Kungl Operan – även här med libretto av Kerstin Perski – fortsätter att dra ut på tiden.

– Kanske lika bra det, kommenterar den luttrade tonsättaren, som sedan 2008 fått se sitt verk framskjutet och framskjutet.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.