I tider när det inte finns mycket från scenerna att glädjas åt, kan man åtminstone se framåt och glädjas åt vad som förhoppningsvis kommer. Så GöteborgsOperan slår ett slag för den säsong som kommer, 2020/2021.

Henning Ruhe, den nye konstnärlige chefen för Opera/Drama kommenterar: 

– Invecklade förhållanden till frihet och makt löper som en röd tråd genom nästa säsong på GöteborgsOperan.

En nyskriven opera får sin världspremiär i februari 2021, Mytomania.

Paula af Malmborg Ward, tonsättare. Kerstin Perski, librettist.

– I Mytomania av Paula af Malmborg Ward och Kerstin Perski möter vi den maktmissbrukande, manipulativa kirurgen Francis. I Cabaret hotas det fria Berlin av nazismens våld. De svinaktigheter Don Giovanni tillåtit sig blir hans fall och i Nabucco är religionen ett potentiellt dödligt maktmedel. Norma slits mellan känslor och plikter – och hur fri är egentligen hjälten Siegfried?

Start för HemmaOperan

Den 28 mars öppnade GöteborgsOperan sin kanal för streamade sändningar. Det började med en foajékonsert och söndagen den 29 mars sändes Frithiofs saga i konsertant version, operan av Selma Lagerlöf och Elfrida Andrée.

Varje vecka framöver kommer nytt material att sändas; opera, dans, musikal och konserter.
Här hittar du HemmaOperan

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.