Under Uppsala Internationella Gitarrfestival 2019, som pågår från den 9 oktober t o m den 13 oktober, kommer finalkonserten på söndagen att ha omkring 100 medverkande: körsångare, musiker och dansare i Universitetsaulan, Uppsala.

Det är de båda Uppsalakörerna Allmänna Sången (bilden överst) och Canorus som framträder tillsammans med gitarrister från festivalen: Anders Emtell, Marcelo Dellamea och Hugo Dellamea.

Dessutom sångsolisterna Kristin Amparo (t v på bilden), Karin Ingebäck, Håkan Ekenäs och Martin Åsander, samt Ensemble Yamando med musikerna, Eva Lindal, violin I, Anna Lindal, violin II, Mikael Augustsson, bandoneon, Juan Mendoza, kontrabas, samt Ariel Sánchez, slagverk.

Mässa med tangodans

Dansarna Andrea Kuna och Emmanuel Riquelme från Buenos Aires syns i den tangomässa – Abrazo – som skrivits av Yamandu Pontvik. Mässan vill sammanföra tangons uttryck med mässans form. Här är Kristin Amparo solist tillsammans med Allmänna Sången, dirigerade av Maria Goundorina.

Det blir också ett framförande av den italienske tonsättaren Mario Castelnuovo–Tedescos Romancero Gitano (Romska romanser) för kör och gitarr från 1951. Kören Canorus under ledning av Katarina Reineck. Texterna är hämtade ur Federico Garcia Lorcas diktsamling Poema del cante jondo

 

Mer info om Uppsala Internationella Gitarrfestival ›


 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.