Den amerikanske pianisten Jonathan Biss har i närmare tjugo år verkat som internationellt uppmärksammad konsertpianist och kammarmusiker. Biss har den legendariske pianisten Artur Schnabel som sin stora inspirationskälla.

Han har spelat med många av dagens mest berömda orkestrar, som New York Philharmonic, Concertgebouw-orkestern i Amsterdam och Gewandhausorkestern i Leipzig och med dirigenter som Daniel Barenboim, Herbert Blomstedt och Bernard Haitink.

Jonathan Biss har spelat in dryga dussinet cd-skivor, bl a sju album med Beethovens samtliga pianosonater.

Nu kommer han till Syd-Sverige för att ge konserter med Musica Vitae. I ett varierat program framförs W A Mozarts Pianokonsert nr 13, Clara Schumanns Romanser samt Stråkkvartett nr 2 av Felix Mendelssohn. Musica Vitaes konstnärliga ledare Malin Broman är solist i den skotska tonsättaren Sally Beamish verk för viola och stråkar, Under the Wing of the Rock.

Allt kan höras vid konserterna i Växjö Konserthus den 12 april, Helsingborgs Konserthus den 13 april och i Palladium, Malmö, den 14 april.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.