Förra året var det accordeonisten Lisa Långbacka som svarade för de musikaliska inslagen som gästerna vid Nobelprisets bankett i Stockholms stadshus bjöds på. En föreställning med mycket nordiskt ljus, bitande kyla och märkliga is-instrument från fjällvärden

Musica Vitae plockar upp den här succén och repriserar denna konsert, men mer på hemmaplan: i Kristianstad och i Växjö.

Musiken kommer från Edvard Grieg, Terje Isunset, Lisa Långbacka, Antonio Vivaldi, Lena Willemark.

De samarbetande musikerna är de samma, dvs Lisa Långbacka – accordeon, Terje Isungset  – is-instrument, Lena Willemark – fiol, sång, Maria Skranes – sång, elektronik, is-slagverk, samt solisten och Musica Vitaes konsertmästare, Malin Broman.

För att föreställningarna ska bli exakt likadana som de var i Blå hallen förra året, finns även Anastasia Isachsen med, som svarar för ljus och videokonst, Tor Magne Hallibakken för ljud och Ina Charlotte Moe som is-assistent.

Konserterna Nobelgala – En hyllning till vintern ges i Kristianstad den 8 december, i Växjö den 9 december.

 

Mer info här ›

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.