Håkan Mogrens stipendium ”för och till insatser för mänskligt välbefinnande” tilldelas 2018 tenoren Joel Annmo med motiveringen:

”En vackert klingande tenorröst kombinerad med en självklar musikalitet gör att Joel, Annmo med sin omvittnade förmåga att ständigt utvecklas, har stora förutsättningar för en fin karriär som operasångare.”

Joel Annmo (f. 1987) utexaminerades 2011 från Operahögskolan i Stockholm.

Han har vunnit Luciano Pavarotti Award, för bästa manliga röst, i Viotti Music Competition i Italien 2014 och Gösta Winbergh Competition på Confidencen 2007. Han har även erhållit stipendium ur Christina Nilssons fond (förvaltat av Kungl. Musikaliska akademien) och stipendium från Anders Wall.

Håkan Mogrens stipendium är på 125,000 kronor och delas ut vid Kungl Musikaliska akademiens högtidssammankomst den 26 november 2018.

Håkan Mogren

(född 1944), är en svensk ingenjör och chefsperson inom näringslivet, som framför allt varit verksam inom livsmedels- och läkemedelsindustrin (ex vis Marabou och Astra, som blev AstraZeneca).

Mogren har ett stort musikintresse och instiftade 2012 Håkan Mogrens Stiftelse. Stiftelsens ändamål fokuserar på just – musik och medicin.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.