Hyllade mezzosopranen Ann Hallenberg kommer att vara Artist in Residence på Drottningholmsteatern de kommande två åren. Uppdraget innebär att hon ges möjlighet att sätta sin konstnärliga prägel på teaterns verksamhet och att hon delar med sig av sin stora erfarenhet av barockrepertoaren.

Hallenberg på Drottningsholmsteatern.

Säsongen 2019 inleds ett tvåårigt samarbete mellan Drottningholms Slottsteater och Ann Hallenberg. 2019 kommer hon att sjunga titelrollen i Ariodante av Georg Friedrich Händel på världsarvsscenen.

– Det här är den absolut bästa scenen för att sjunga barockopera, och jag har provat många, säger Ann Hallenberg.

– Ann Hallenberg är en av Sveriges största internationella operastjärnor. Vi ser så fram emot det här samarbetet som bäddar för stora konstnärliga upplevelser på Drottningholmsteatern, säger Sofi Lerström, teaterchef.

Augusti 2019

I Ariodante medverkar Drottningholmsteaterns orkester på tidstypiska instrument under ledning av den brittiske dirigenten Ian Page.

För regin står internationellt erkända och prisbelönta Nicola Raab, vars iscensättningar utmärks av stark personregi och visuell kraft. Ariodante spelas den 3–17 augusti 2019; biljetterna släpps den 22 mars.

Linus Fellbom svarar för ljus och regi, Gesine Völlm för kostym och Caroline Finn för koreografi.

I Ariodantes övriga roller medverkar Christophe Dumeaux, Martin Vanberg, Johannes Weisser, Roberta Mameli, Francesca Aspromonte med flera.

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.