En erfaren musiker tar över som ordförande i Svenska Dirigentföreningen, som under många år har hanterats av Leif Karlsson. Det är soloklarinettisten i Hovkapellet, Staffan Mårtensson, som nu ska leda Dirigentföreningen med 130-talet medlemmar.

Staffan leder regelbundet Östgöta Blåsarsymfoniker och har även lett Hovkapellets blåsare, Musica Vitae och Blåsarsymfonikerna i Stockholm.

Hos SOR-orkestrar (Sveriges Orkesterföreningars Riksförbund) är han en uppskattad gäst, t ex hos S:t Tomas Symfoniorkester, Pro Musica och orkesterföreningarna i Strängnäs, Västervik, Eskilstuna.

 

Efter ett halvt yrkesliv som musiker kände Staffan Mårtensson ett behov av att koka samman sina erfarenheter och börja gestalta musik med händerna. Fyra års studier vid KMH för bl a B Tommy Andersson ledde till en Masterexamen i orkesterdirigering 2016.

Han är även konstnärlig ledare för Östergötlands Musikdagar och Nationalmuseums Sommarnattskonserter. Han har vunnit en Grammis och belönats med den kungliga medaljen Litteris et Artibus.

 

Dirigentföreningens webbplats
Staffan Mårtenssons webbplats

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.