Till våren satsar världsarvs- och barockoperan Drottningholmsteatern en hel del på de yngsta besökarna. I maj blir det urpremiär på en nyskriven föreställning för barn mellan fyra och sju år – Kungliga förvandlingsakademien.

Pjäsen tar avstamp i den romerska skalden Ovidius verk Metamorfoser, en samling sagor och myter på temat förvandlingar. Det blir musik från 1700-talet och nyskriven text som ger plats åt fantasin. Idé och koncept står Tuvalisa Rangström för.

Julia Dufvenius

Medverkande är skådespelaren Julia Dufvenius och musikerna Jonas Dominique och Mikael Augustsson.

– Det är så roligt att få välkomna den allra yngsta publiken till världsarvet. I föreställningen Kungliga förvandlingsakademien kommer publiken att få röra sig i teatern, från det som var Gustav III:s magnifika frukostmatsal in till den unika scenen. Det kommer att bli poetiskt och vackert i det lilla formatet, säger Sofi Lerström, teaterchef.

Men det gäller att passa tillfällena; det ges inte så många tillfällen att se föreställningen – den 19 och 26 maj kl 11.00 och 13.00, den 6 juni kl 11.00 samt den 6 och 25 augusti kl 11.00 och 13.00.

 

Mer för barn och familj

April, april, teatern kan lura dig vart den vill heter en familjevisning som startar under påsklovet. Det ska bli en spännande upptäcktsfärd bakom kulisserna där teaterns trick och hemligheter avslöjas. Visningen drar igång under påsklovet och fortsätter sedan under söndagarna i april.

Familjevisningen I Gustavs fotspår ges på helger i maj och september samt på höstlovet. I den får besökarna lära känna Gustav III som barn och klä ut sig i 1700-talskostym.

 

 

Mer info på teaterns webbplats

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.