På samma musikhögskola där det genom åren förekommit så många sexuella övergrepp och kränkningar, anordnas på Alla hjärtans dag ett panelsamtal där man vill höja rösten och börja agera.

Hur ska vi helt få bort trakasserier och sexism i undervisningssituationer och på arbetsplatser?
Hur upplever studenter och elever som är kvinnor sin situation?
Kan vi lära av varandra och få syn på problem som tidigare gått oss förbi?

 

Frågor som dessa kommer att dyka upp i samtalet mellan panel och publik på KMH (Kungl Musikhögskolan) onsdagen den 14 februari. Rubriken för samlingen är För ett jämlikt musikliv – från utbildning till yrkesliv – ett samtal om sexism, trakasserier och kränkningar.

Arrangörerna anser, att höstens Metoo-upprop har gett anledning att både agera och samtala om sexism, trakasserier och kränkningar från utbildning till yrkesliv. Arrangörer är Kungl. Musikhögskolan och Stiftelsen Vattnäs Konsertlada.

I panelen ingår (övre raden från vänster i bilden):
Lars Annersten, projektledare Scenkonstmuseet
Petra Assio, studentkårens ordförande KMH
Moderator Kattis Ahlström
Gabriel Lindborg, rektor Musikkonservatoriet Falun
(nedre raden från vänster):
Anna Larsson, hovsångerska
Ebba Witt-Brattström, professor i litteraturvetenskap
Joakim Milder, professor i improvisation och ensemble
Cecilia Rydinger Alin, rektor vid KMH

För ett jämlikt och jämställt musikerliv

– Vi hoppas att detta blir en livlig och lösningsorienterad debatt och ett konstruktivt samtal som involverar lärare, professorer, musikstuderande, dirigenter, kompositörer, sångare, journalister och naturligtvis även publiken, säger hovsångerskan Anna Larsson, konstnärlig ledare för Vattnäs konsertlada.

– Jag ser fram emot en diskussion med högt i tak och med många infallsvinklar, där representanter för bland annat förutbildningar inom musik, det aktiva musiklivet och samhället i övrigt, bidrar. Genom konstruktiva samtal går vi sedan vidare med vårt fortsatta jämlikhetsarbete på KMH, och bidrar till ett jämlikt och jämställt yrkesliv för våra musiker och musiklärare, säger KMH:s rektor Cecilia Rydinger Alin.

Samtalet blir det tredje i Stiftelsen Vattnäs Konsertladas samtalsserie om ”operasexismen” som har genomförts med stöd av Postkodlotteriet Kulturstiftelsen. De två tidigare genomfördes i Vattnäs och på Västerås Teater.

 

Onsdagen 14 februari 2018, kl 12:15-13:45
Kungasalen, Kungl. Musikhögskolan
Valhallavägen 105 i Stockholm
T-bana Stadion
Fri entré

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.