Minns ni kammarkören vid Adolf Fredriks Musikklasser, som lagom till årets skolavslutning fick beskedet från skolans ledning att sådana, avancerade körer inte behövdes på profilskolan (som har sången i centrum).

Kören hade 2012 startats av två musiklärare på Adolf Fredrik, Pelle Olofson och Fredrik Winberg, med avsikten att ge extra körintresserade chans att utanför skoltid förkovra sig koristiskt och repertoarmässigt.

 

Men så blir det inte till höstterminen och framöver. Pelle Olofson har sagt upp sig som musiklärare och Fredrik Winberg tar över körlegendaren Bosse Johanssons världsberömda skapelse, Adolf Fredriks Flickkör.

 

Pelle Olofson, en förmodligen bitter-nöjd kördirigent

Storslam och Grand Prix

I mitten av juli reste den utdömda kammarkören till körtävlingar i Florens, the 6th Florence International Choir Festival. Körer från Spanien, Kina, Italien – och kammarkören från Adolf Fredriks Musikklasser i Stockholm.

Resultatet blev överväldigande. AFs kammarkör tog hem förstapriserna i sex kategorier samt även Grand Prix Golden David!

Youth choir: first prize
Mixed adult choir: first prize
Modern and contemporary music: first prize
Early music: first prize
Best performance of piece by an Italian author (Elisa Corpolongos Di man morreno)
Best vocal soloist: Siri Bengtsson Marklund (i The Tyger av Sven-David Sandström)
The Golden David GRAND PRIX

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.