Marinens Ungdomsmusikkår Kronan (som är en symfonisk blåsorkester) arrangerar något som kallas Vintermusikskolan, den här gången för nionde året. Unga blåsmusiker (från 13–25 år) samlas för att fortbilda sig, utmana och utvecklas musikaliskt, repetera tillsammans – och ge nyårskonsert i Karlskrona idrottshall. Till dagarna kring årsskiftet kom rekordmånga blåsmusiker till kursen i Karlskrona.

–  80 deltagare är med i år. Så stort har det aldrig varit tidigare, säger LiseLotte Hjortenhammar, kårchef och musikaliskt ansvarig för ungdomsmusikkåren.

De bor på Marinbasen och får på heltid umgås och lära känna blåsarkolleger från hela landet. Dagarna fylls med sektionsrepetitioner, då musiker ur Marinens musikkår är instruktörer, samt orkesterrepetitioner under ledning av Per-Otto Johansson.

 

Årets upplaga av Vintermusikskolan gick i marschens tecken, med fördjupning inom konsertmarscher, festmarscher och militärmarscher.

Två instruktörer ur den skickliga trumslagargruppen Top Secret Drum Corps från Basel, Schweiz, hade kommit till Karlskrona för att lära ut  och visa hur trumslagning och flaggtropp ska gå till.

Här framförs Olympic Fanfare av John Williams med svensk flaggtropp:

Foto, repetitionsbilder: Maths Olsson

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.