Erik Westberg har varit ledare för bland andra KFUM-kören i Stockholm och Oslo Filharmoniske kor. Han har även varit gästdirigent för Radiokören. Internationellt har han anlitats som gästdirigent för Pro Coro Canada, Coro Nacional de España och Coro Sinfônica do Estado de São Paulo, Brasilien, Jauna Muzika, Litauen samt 1997 som artist in residence vid Wollongong University i Australien.

Han var idégivare till projektet Körsång för fred och rättvisa som engagerade 8,000 körsångare i 56 länder vid millennieskiftet 2000. Evenemanget hördes och sågs av den dittills största TV-publiken någonsin.

Höstterminen 2009 arbetade han vid Wesleyan University, Connecticut, USA. Med Musikhögskolans kammarkör, Piteå, och Erik Westbergs Vokalensemble har han genomfört ett 50-tal turnéer i Europa, till Nord- och Sydamerika samt Asien.

2008 blev han ledamot av Kungl Musikaliska Akademien.

Professor Erik Westberg har alltsedan sin flytt till Norrbotten 1990 varit en central kraft i det norrbottniska musiklivet. Med sin musikalitet och sitt entusiasmerande ledarskap har han genom sin egen vokalensemble och Musikhögskolans kammarkör gett svenska tonsättare – inte minst de norrbottniska – en röst som burit deras musik till jordens alla hörn.

Nu har Erik Westberg fått Norrbottens Läns Landstings Heders- och Förtjänststipendium på 50,000 kr.

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.