Närmare 1,000 elever i årskurs 3 och 4 från hela Västerbotten kommer torsdag 20/10 och fredag 21/10 för att sjunga opera tillsammans med NorrlandsOperans Symfoniorkester, NorrlandsOperans barnkör och solisten Kosma Ranuer från pågående operaproduktionen Staden Mahagonnys uppgång och fall ›

Damian Iorio
Damian Iorio

Barnen som är i 8–10 årsåldern kommer att få sjunga flera sånger, men huvudnumret är Toreador från Bizets Carmen. Eleverna har fått sångtexten skickad i förväg tillsammans med en länk till en inspelad version så att de kan öva på skolan med sina lärare innan. Dirigent är Damian Iorio (som för närvarande dirigerar Staden Mahagonnys uppgång och fall).

– Sing along-opera på NorrlandsOperan har blivit lite av en tradition, säger Robert Dahl Norsten, operaproducent på NorrlandsOperan. Det är fjärde gången vi gör detta, det är fortfarande enormt populärt och det är verkligen jätteroligt att kunna välkomna hela länets barn till oss på det här sättet.

– Det kommer bussar med barn från skolor både i Umeå och närliggande byar men också längre bort ifrån som Lövånger och Åsele, Malå och Skellefteå kommuner, berättar Robert.

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.