Marie Samuelsson, tonsättare. Foto: Josef Doukkali
Marie Samuelsson, tonsättare.
Foto: Josef Doukkali

Eroseffekt och solidaritet är tonsättaren Marie Samuelssons titel på tredje delen av sin kärlekstrilogi. Den kommer att uruppföras av Nordiska Kammarorkestern i Sundsvall den 6 oktober. Orkestern dirigeras av den amerikanska dirigenten Sarah Ioannides.

Kärlekstrilogi nr 1 – Afrodite, Fragment av Sapfo – för orkester och mezzo uruppfördes förra året av Sveriges Radios Symfoniorkester med Katija Dragojevic som solist. Del 2 i trilogin – Ett nytt barn av oändlighet – är en klarinettkonsert som uruppfördes av Malmö Symfoniorkester och  Johnny Teyssier som klarinettsolist.

 

”Eroseffekt och solidaritet” är inspirerat av en artikel författad av George Katsiaficas som tar upp människans förmåga att gå kollektivt samman i solidarisk kärlek och i sociala rörelser. Viktiga fraser ur texten kommer att viskas fram av orkestermusikerna.


Nordiska Kammarorkestern spelar ”Eroseffekt och solidaritet” vid tre konserter:
torsdag den 6 oktober i Tonhallen, Sundsvall; fredag den 7 oktober i Brännaborg, Härnösand; lördag 8 oktober i Exercishallen, Östersund.

 

 

 

 

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.