De senaste svenska dubbelpianisterna är Sebastian Iivonen och John Nalan. Vi minns fortfarande Love Derwinger och Roland Pöntinen som startade sitt fyrhändiga samarbete redan i början av 1980-talet.

Iivonen/Nalan hör till 2020-talets era. Ytterst väl skolade. Ambitiösa och hungriga. Konsert-entreprenöriella; de har redan skaffat sig en egen pianoscen med konsertserien Mirage på Historiska museet i Stockholm, bland annat.

Genrep inför söndagens examenskonsert med Sebastian Iivonen.

Efter tre års studier för prof. Julia Mustonen-Dahlkvist vid Musikhögskolan Ingesund och Ingesund Piano Center är det den 19 maj dags för Sebastian Iivonen att ge sin examenskonsert (Bachelor Final Exam Concert). Plats: Stora Konsertsalen, Musikhögskolan Ingesund i Arvika.

Programmet har han själv utformat. Det blir bland annat Konsert för två pianon komponerad av en 23-årig Wolfgang Amadeus Mozart (f ö den enda han skrev för två pianon), här i ett framförande tillsammans med Johan Nalan och en stråkensemble.

Dessutom kommer det att bli virtuost solopianospel, med verk av Franz Liszt.

Konserten för två pianon kommer även att ges tillsammans med Kungl Filharmonikerna i Stockholms konserthus den 8 augusti 2024.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.