Det händer saker i Hässleholm (fram till 1906 stavat Hessleholm). Inflyttningen ökar. Kommunens satsningar på kultur, närheten till naturen och de goda kommunikationerna lockar allt fler. 

Så nu blir det konsert med Duo Ventus och Bjarke Mogensen. Konsertlokalen är Röda salongen i Hässleholm Kulturhus. Konserttid: 18 februari kl 16.

Duo Ventus består av Louise Mogensen på klarinett och Michaela Hansen på flöjt. Duon debuterade i den nionde upplagan av tävlingen Osaka International Chamber Music Competition i Japan 2017. Sedan dess har de turnerat och spelat runt om i världen. Tillsammans har de vunnit flera stora priser och är en del av The Danish Arts Foundation’s The Young Artistic Elite.

Accordeonistens Stradivarius

Bjarke Mogensen är född och uppvuxen på den danska ön Bornholm. Han blev tidigt internationellt erkänd som accordionvirtuos och en mångsidig musiker med stor nyfikenhet på olika stilar. Redan som 13-åring gjorde han sin solodebut då han spelade med Münchner Philharmoniker i en tysk TV-sändning.

Bjarke har vunnit ett flertal priser, varav ett antal som den första accordionisten någonsin. Han spelar på ett Mythos Accordion No.5, ofta beskrivet som instrumentets Stradivarius; ett instrument i halvmiljonklassen. Han är en av få i världen som spelar på just denna typ av accordion.


LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.