När Göteborgs Symfoniker den 31 augusti startar säsongen 2023–24 gör man det också med ett generöst erbjudande för alla upp till 29 år: 50 % rabatt på samtliga konsertbiljetter.

– Den senaste säsongen har vi märkt att fler och fler unga söker sig till de klassiska konserterna. Kanske för att den klassiska musiken finns runt omkring dem i populärkulturen. Steget in i konsertsalen är inte så långt, menar Åsa Bernlo, marknadschef och vice vd för Göteborgs Symfoniker, som på det här sättet vill göra det ännu enklare för en ung publik att upptäcka konsertmagin.

Men fortfarande kostar det på. Halverade konsertpriser betyder för dem upp till 29 år 190–270 kronor.

Satsning på natur och miljö

Under säsongen, i slutet av februari, presenteras bland annat orkesterns stora satsning: Nordic – A Fragile Hope, konserter med naturens sårbarhet i fokus. Det blir nyskriven musik av tonsättarna Maja S K Ratkje (NO), Outi Tarkiainen (FI), Mats Larsson Gothe (SE), Miho Hazama (DK) och Daniel Bjarnason (IS). 

I januari blir det även ett framförande av amerikanska tonsättaren Julia Wolfe: en Europapremiär av hennes oratorium från 2019, Fire in My Mouth, med orkestern, Göteborgs Symfoniska damkör och en barnkör.

Under säsongen medverkar artister som norska sopranen Lise Davidsen, pianisterna Bruce Liu, Maria João Pires, Peter Jablonski och Víkingur Ólafsson samt dirigenter som Herbert Blomstedt, Marie Jacquot, Oksana Lyniv, Andrés Orozco-Estrada och Simone Young. Dessutom orkesterns husdirigenter, Santtu-Matias Rouvali och Barbara Hannigan.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.