Konsertens titel är Preludier, fugor och Glass. Fyra slagverkare från Norrköpings Symfoniorkester gästspelar med en kammarmusikkonsert i Folkets Hus i Gusum torsdagen 2 februari (fri entré).

Martin Orraryd, Petter Svensson, Lars Gärd och Anders Dahlstedt är slagverksmusiker i Norrköpings Symfoniorkester. Vanligtvis ses de bakom en mängd olika slagverksinstrument i symfoniorkesterns större produktioner, men de spelar också gärna kammarmusik tillsammans.

Nu har de fokus på musik i det mindre formatet när de besöker Gusum för en kammarmusikkonsert med instrument som exempelvis xylofon, marimba och vibrafon.

På programmet står musik av Philip Glass samt en mängd preludier och fugor av Dimitri Sjostakovitj, transkriberat för tre till fyra så kallade mallet-instrument av Martin Orraryd.

– Under pandemin ville vi spela någonting tillsammans eftersom orkestern under en period inte hade möjlighet till några större orkesterproduktioner. Jag och mina slagverkskollegor i orkestern har gemensamt en kärlek till Sjostakovitjs musik, så när jag hade lite extra tid över så passade jag på att göra flera transkriptioner av en mängd av Sjostakovitjs preludier och fugor för piano, säger Martin Orraryd.

Bilden: Anders Dahlstedt, Lars Gärd, Martin Orraryd och Petter Svensson. Foto: Mats Gripenblad/SON.LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.