Under många år var Skeppsholmen i Stockholm hemmaplan för jazz- och bluesfestivalen. I sommar återvänder jazzen till denna synnerligen citynära ö, när Fasching In Bloom presenterar tretton jazzkvällar under juli och augusti i ArkDes och Moderna Museets gröna trädgård.

Bland artisterna märks internationella storheter som Charles Lloyd (tenorsaxofon, flöjt), Bill Frisell (gitarr), Avishai Cohen (bas), Cécile McLorin Salvant (sångerska), John Scofield (gitarr), Emma-Jean Thackray (multiinstrumentalist, sångare) och The Comet is Coming (jazz-/rockband).

Goran Kajfeš.
Foto: Matilda Rahm
En hel del svenskt

Bland svenska medverkande ser vi pianisten Joel Lyssarides, sångerskorna Amanda Ginsburg och Rigmor Gustafsson, folkmusikern och sångerskan Sara Parkman, Goran Kajfeš Subtropic Arkestra, Nisse Landgrens Funk Unit och Amanda Bergmans Amason.

Allt inleds den 8 juli med Hailu Mergia och Goran Kajfeš Subtropic Arkestra.

– Det ska bli fantastiskt att få spela i Modernas trädgård! Jag såg en massa konserter där när jag var hyfsat ung och jobbade som diskare i Modernas restaurang. Så kul att få återvända till den platsen med Subtropic Arkestra kommenterar trumpetaren Goran Kajfeš i Orkesterjournalen.

13 konserter

8/7 Hailu Mergia och Goran Kajfeš Subtropic Arkestra
9/7 The Comet is Coming
14/7 Cécile McLorin-Salvant
16/7 Emma-Jean Thackray
21/7 Charles Lloyd Quartet feat. Bill Frisell
22/7 John Scofield
23/7 Joel Lyssarides Trio
29/7 Amanda Ginsburg
30/7 Nils Landgren Funk Unit
4/8 Amason
6/8 Rigmor Gustafsson Kvartett
12/8 Sara Parkman
13/8 Avishai Cohen Trio

All info om konsertkvällarna här ›

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.