Världsröstdagen infaller årligen i april. Världsröstdagen/World Voice Day 2022 uppmärksammas på varierande datum i år på grund av 16 april ligger mitt i påskhelgen.

Till exempel blir det seminariekväll i Stockholm/Flemingsberg den 7 april och stor körkonsert i Oscarskyrkan, Stockholm, den 21 april.

Mer sång i förskolan

Och torsdagen den 7 april stämmer landets förskolor upp i sång för att manifestera Världsröstdagen. Detta som ett led i det nationella projektet Rösträtt – Sång på förskolan, som vill  stärka sången i förskolan och inspirera pedagoger och barn till att sjunga mer i den dagliga förskoleverksamheten.  

Rösträttslåten

Den 7 april kl. 10.00 sjunger förskolebarn signaturmelodin för det projektet Rösträtt – Sång på förskolan. Inför firandet släpps signaturmelodin som karaokeversion med 19 filmklipp av sjungande barn från de medverkande regionerna i nationella projektet. 

Här får man höra och se barn sjunga  Rösträttslåten, skriven av Dan Bornemark, till vyer vyer från olika län i Sverige – från Turning Torso i söder till snödrivorna i Norrbotten. Däremellan ser man Läckö slott, Visby ringmur,  Astrid Lindgrens näs, Kungliga slottet i Stockholm etc.   

Hundratusentals barnröster

– Det är ett barns rättighet att använda sin röst tillsammans med andra och att sjunga ut med självförtroende på den egna röstens villkor. Denna manifestation för barnrösten innebär att alla barn från Norrbotten till Skåne samtidigt kommer sjunga om barns rätt till sin röst och målet är att hundratusentals barnröster gör sina röster hörda säger Anna-Carin Fogelqvist, projektledare för Rösträtt – Sång på förskolanBilden överst: Rickard Grönkvist, foto

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.