HemMusikerSlagverkaren skrev operan Mimi

Slagverkaren skrev operan Mimi

Den 14 november hade nyskrivna operan Mimi premiär på Olympia-teatern vid Odenplan, Stockholm. Komponerad av en slagverkare, Magdalena Meitzner, beställd och framförd av KammarOperaKompaniet; de som satsar på operakonst i det lilla formatet.

Magdalena Meitzner är en tysk slagverkare som sedan länge är bosatt och verksam i Sverige. Hon debuterade redan som 16-åring i Bayerischer Rundfunk. Sedan dess har hon turnerat både som solist och med ensembler som Kroumata, Norrbotten NEO och Curious Chamber Players och framträtt vid en rad internationella festivaler samt i många svenska orkestrar

Vad hände sedan?
Ensembleuppställning. Foto: Olof Plym Forshell

Meitzners opera Mimi (hennes första) spinner vidare på historien om konstnärssjälarna i La Bohème. Hur gick det egentligen för Madama Butterflys lille pojke? Och fortsatte bohemerna att hålla ihop efter Mimìs död? Och vem är egentligen Suzette och vad hade hon med Mimì att göra?

Detta vill KammarOperaKompaniet gärna ge några möjliga svar på vid ett antal föreställningar; förutom premiären även den 19, 20, 21, 26, 27 och den 28 november 2021.

Tillsammans med Mimi gör ensemblen också Olov Olofssons enaktare 7 december 1941 som är en fristående fortsättning på Madama Butterfly.

Medverkande sångare i föreställningarna är Christin Högnabba (Kate, Musetta), Tove Dahlberg (Sorgen, Shaunard), Matilda Wahlberg (Mäklaren), Stina Lindberg (Suzuki), Johan Wållberg (Pinkerton, Collin), Viktor Priebe (Suzette), Magnus Karlberg (Vaktmästaren Hans-Lennart).

Musiker för operorna i det lilla formatet är pianisten Stefan Lindgren och slagverkaren Magdalena Meitzner.